15.5.10

Nit de Reis

Photobucket

Si sou de Barcelona o rodalies i teniu ganes d'anar al teatre no deixeu escapar la possibilitat d'assistir a una de les obres més hilarants i divertides de l'escena. Us parlo de "Nit de Reis" de Shakespeare una de les comèdies més famoses del dramaturg anglés. Amb música en directe, una posta en escena inmillorable i uns actors que us captivaran el cor desde el primers minuts gaudireu d'un espectacle ple d'amors i desamors, malifetes i dolenteries i moltes sorpreses. Altament recomanable.

A on:Teatre Nacional de Catalunya
Fins quan: 30 de Maig del 2010
Preu: A partir de 15€
Més informació: Aquí

Photobucket

Presentación de Nit de Reis por Josep Maria Mestres

Nit de Reis és una comèdia sobre la dolce vita. A Il·líria, el mític país on Shakespeare situa la que diuen que és, potser, la seva comèdia més perfecta, sembla que ningú necessiti treballar per satisfer les necessitats vitals bàsiques. És per això que hi imperen la sensualitat, el desig i, és clar, l’amor. Però com que el goig gairebé mai és complet, a cada cantonada ens esperen el desencís, l’amargor, el patiment i, fins i tot, la crueltat i la violència.

A Nit de Reis gairebé tothom està boig. Uns estan bojos d’amor: són els que saben mirar cap endins i parlar en vers. I dic que miren cap endins perquè cap enfora hi miren ben poc. És com si qui estima es fabriqués l’objecte de desig a la seva mida, prescindint de les evidències que imposa la realitat. I com si l’ésser estimat estigués massa enfeinat estimant-ne un altre, que tampoc l’estima a ell, per adonar-se que hi ha algú que l’estima… Els altres, els que no saben cultivar l’esperit o no hi estan interessats, es dediquen a menjar, beure i fer-se unes bromes que ens resulten tan divertides com terribles. Potser l’únic amb una mica de seny és, paradoxalment, qui no n’hauria de tenir: el bufó Feste. És com si estigués avorrit d’aquesta guilladura que impera a Il·líria i fos aquí per fer-nos saber que si la saviesa es converteix en una bufonada, la bufonada esdevé una forma de saviesa.

Nit de Reis és una comèdia romàntica i sentimental, sí, però també és una farsa vital i esbojarrada. I no sé si mai havia vist aquests gèneres tan ben combinats! El mateix subtítol de l’obra, El que vulgueu, ja ens avisa que no hi busquem cap coherència. És com si la barreja d’estils fos una metàfora o un reflex de la imatge caòtica del món. El savi Peter Brook diu que el poeta isabelí tenia un peu al fang, un ull a les estrelles i una daga a la mà. Doncs… això.

Benvinguts a Il·líria, un país on tothom parla d’amor (en vers, of course!), un territori arriscat, un país de bojos, un país on tot és possible.

Josep Maria Mestres



Photobucket

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Qué divertido fue..jo..podríamos ir a ver Hamlet :D




Apunte: lo de a partir de 15 euros es mentira podrida, la más barata son 21 eurillos de nada...


(no soy el guapo de los jonas)

mOntse dijo...

@anónimo que no es el "guapo" de los jonas: Síii joooo me lo pasé tan bien!!!Creo que es en la obra que más he disfrutado!

Cuándo es el de Hamlet??

Pues lo del precio lo ponía en la web... Ya sé que la entrada costaba 21€ xD

Lëw dijo...

Hilarante, palabra que me gusta.

Kashtanka dijo...

Qué chula la obra!! jo, como se nota que en Barcelona hay vidilla cultural, qué envidia!!Besetes!!

mOntse dijo...

@Lëw: Yaaa a mí también! Tengo que hacer la lista de palabras que me gustan.

@KASHTANKASíiii super chula! Seguro que en Montreal también hay un montón de vidilla como dices tú ehh :P Un petó :*

Anónimo dijo...

Hola, soy tu amigo, el guapo de los Jonas. Pasaba por aquí, porque la verdad es que tengo pocas cosas mejores que hacer, y bueno...quería decirte una cosa....














ACTUALIZA COÑO!

mOntse dijo...

a ver... "guapo de los jonas"..

1) Soez!

2) Estoy de exámenes

3) Te he dicho ya que estoy de exámenes???


¬¬... MUÉRETEEEE